• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Diğer Valilikler

Valilikler

Kahramanmaraş Valiliği Resmi Web Sayfası
Kahramanmaraş Valiliği Resmi Web Sayfası
Kahramanmaraş Valiliği Resmi Web Sayfası
  • VALİLİK
    Yöneticilerimiz Valilik Birimleri İl Protokol Listesi Görev Yapmış Valilerimiz
  • KAHRAMANMARAŞ
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Validen Haberler Duyurular İhale İlanları Dosyalar Yerel Bağlantılar
  • İLETİŞİM
°C
7
Mart2021
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • VALİLİK
    • Yöneticilerimiz
      • Vali
        • Ömer Faruk Coşkun
      • Vali Yardımcıları
        • Fatih Damatlar
        • Erol Özkan
        • Mahmut Hersanlıoğlu
        • Rıza Gençoğlu
      • Kaymakamlar
        • Ahmet Can Pınar
        • İbrahim Güneş
        • Özgür İşçimen
        • Kadir Okatan
        • Muhammed Huzeyfe Onur
        • Özkan Demir
        • Ümit Şeref Kayacan
        • Yasin Akgül
        • Serkan Keçeli
        • Adil Nas
        • Mahmut Hersanlıoğlu
    • Valilik Birimleri
      • İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
      • İdare ve Denetim Müdürlüğü
      • İl İdare Kurulu Müdürlüğü
      • İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü
      • İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü
      • İl Yazı İşleri Müdürlüğü
      • Özel Kalem Müdürlüğü
      • Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü
      • Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü
      • İdari Hizmetler Şube Müdürlüğü
      • Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı
      • Açık Kapı Şube Müdürlüğü
    • İl Protokol Listesi
    • Görev Yapmış Valilerimiz
  • KAHRAMANMARAŞ
  • İLÇELERİMİZ
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Validen Haberler
    • Duyurular
    • İhale İlanları
    • Dosyalar
    • Yerel Bağlantılar
  • İLETİŞİM

Kahramanmaraş Dondurması

Geleneksel Maraş dondurmasının yapımında süt, sahlep ve şeker kullanılmaktadır. Kullanılan sütün keçi sütü olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü Maraş dondurmasına has tadı veren en etkili faktör keven otlarıyla beslenen keçilerden sağılan sütdür. Bu tadın ortaya çıkışında ikinci faktör ise Maraş’ta yetişen yabani orkidelerin köklerinden elde edilen dondurmaya eşsiz kokusunu, setliğini ve aromasını veren sahleptir. 90 derece sıcaklıkta kaynatılan keçi sütüne önce sahlep, ardından şeker katılmakta, sakız haline gelinceye kadar karıştırılarak  6-8 saat dinlendirdikten sonra soğutulmakta ve tüketime sunulmaktadır.
 
Maraş dondurmasının oluşumunda çok önemli bir etken olan sahlep, Ahır Dağı'nda yetişen orkidelerin kirli beyaz renkteki yumrularından elde edilir. Toplanan yumrular  ipe dizilip kurutulduktan sonra öğütülmektedir. Elde edilen beyaz toz dondurmanın yapımında kullanılmaktadır.
 
Kahramanmaraş’ın tanıtımına büyük katkı sağlayan Maraş Dondurması, ülkemiz sınırlarını aşarak tüm dünya ülkelerine yayılmış, Kahramanmaraş’ın simgesi haline gelmiştir.
 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 

Bizi Takip Edin

  • İlan Portalı
İsmetpaşa Mah. Trabzon Bulvarı No:23 Dulkadiroğlu Kahramanmaraş
+90 344 223 76 10